Werkzaamheden

Wat doet Habitat?

  • Ontwerp

    Het ontwerpproces begint altijd met een locatiebezoek, waarbij we de wensen voor de plek in kaart brengen. Vervolgens voer ik een grondige analyse uit van de locatie en de omgeving, waarbij ik gebruik maak van dronebeelden en openbare informatie zoals grondwaterstanden, bestemmingsplannen en bodemtypen. Met deze gegevens als basis, ga ik aan de slag met het schetsontwerp. Dit schetsontwerp stuur ik naar u voor feedback, waarna ik op basis daarvan eventuele aanpassingen maak. Indien nodig kan er nog een feedbackronde volgen. Dit feedbackproces kan zo vaak herhaald worden als nodig is, maar in de meeste gevallen zijn 1 of 2 feedbackrondes voldoende.

    Een ontwerp wordt gepresenteerd in de vorm van één of meerdere tekeningen van het beoogde project. Deze tekeningen bevatten gedetailleerde weergaven van vormen, tuinelementen en verschillende typen beplanting. Vervolgens kunnen we aan de slag met het opstellen van een beplantingsplan.

  • Beplantingsplan

    Door de juiste combinaties van planten te maken, inclusief veel inheemse soorten, ontstaat een levendige beplanting waar allerlei dieren zoals bijen, vlinders en vogels zich thuis voelen. Op basis van uw wensen en de specifieke kenmerken van de locatie stel ik een beplantingsplan op dat helemaal bij u past, of het nu voor een grote buitenruimte of een kleine achtertuin is. Hierin leg ik vast welke planten waar en hoeveel er komen te staan. Afhankelijk van de plantensoorten denk ik ook na over de nodige grondbewerking.

  • Realisatie

    Habitat maakt niet alleen het ontwerp, maar voert ook de volledige realisatie van ontwerpen uit. Alleen door de uitvoering van mijn ontwerpen volledig zelf uit te voeren kan ik garanderen dat het beoogde resultaat wordt behaald. Veel van het werk doe ik daarom zelf. Voor werk dat ik niet alleen kan, werk ik samen met vakmensen. Tijdens de realisatie hou ik constant oog voor kwaliteit en duurzaamheid en werk met verantwoorde materialen die niet van al te ver hoeven te komen. Waar mogelijk gebruik ik hergebruikte materialen en verantwoordelijk gekweekt plantgoed.

  • Doorontwikkeling

    Als de aanleg van het project volledig is begint het avontuur nog maar net. Of het nou om een tuin, vijver of voedselbos gaat. Het valt en staat, zeker in de eerste jaren, bij de aandacht die het krijgt. Voor elk aangelegd project kan ik ook een onderhoudsplan opstellen en zo nodig, kan ik dit ook uitvoeren.

Samen de tuin in.

Om zulke projecten echt te laten slagen, is het belangrijk dat de bewoners of eigenaren van de plek ook de interactie aangaan. De natuur is dynamisch, geen statisch plaatje dat onderhouden moet worden in een specifieke staat. Door goed te kijken en in te spelen op die veranderingen, of soms gewoon even niets te doen, wordt je plek elk jaar verrassender, mooier en interessanter.